[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text]

We hebben weer een prachtige maand achter de rug. Niet alleen qua weer, maar ook qua historische autosportevenementen.

Om te beginnen met het mooiste evenement in Nederland: de Historic Grand Prix. Helaas met – om diverse redenen – een tegenvallend Formule 1 veld. Desondanks bleef er genoeg om van te genieten. Mooie races, afgewisseld met demo’s van onder andere Porsche en BMW, die weer een aantal weer iconische auto’s uit hun collectie tentoonstelden. Daarnaast had Jason Wright Arturo Merzario uitgenodigd om samen een demo te verzorgen in zijn twee replica’s van de legendarische Ferrari Sharknose. Mooi om te zien dat de inmiddels 75-jarige Arturo ook nog de tijd nam om langs de baan de verrichtingen van andere coureurs gade te slaan.

Net over de grens reed het HMR tegelijkertijd hun races op het circuit van Zolder tijdens het Motorsport XL Weekend. We zagen een ontketende Carly Meskes, die beide races op zijn naam zette. Dat nam niet weg dat Kees van der Wouden Jr. zijn titel in de FF2000 klasse prolongeerde.

DHG Racing schreef historie door tijdens de Goodwood Revival voor de tweede keer de roemruchte TT race te winnen met de AC Cobra. Olivier Hart won daarnaast ook nog een van de twee races om de St. Mary’s Trophy met een Alfa Romeo GTA.

Datzelfde weekend kreeg het YTCC op het Le Mans Bugatti Circuit het publiek op de banken. En als Hervé Guyomard, adviseur van de ACO en van 1971 tot 2006 directeur van het circuit van Le Mans, zegt dat het startveld Le Mans-waardig is, dan doe je het niet verkeerd.

Vervolgens gingen we door naar de 26e editie van de Spa Six Hours. Een prachtig evenement waar de coureurs naar uit kijken en soms maanden bezig zijn met de voorbereiding. Dit jaar stonden er maar liefst 114 auto’s aan de start.

Veel lees- en kijkplezier!
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row] [vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

error: Content is protected!