[vc_row][vc_column width=”1/1″ animation=”fade-in-from-bottom” column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ enable_animation=”true” delay=”1000″][vc_column_text]

Welkom bij Retro Racing Magazine!

Na enige jaren de historische autosport te hebben gevolgd en onder andere voor het Nederlands Kampioenschap Historische Toerwagens & GT’s (NK HTGT) het jaarboek te hebben verzorgd, ontstond het idee voor Retro Racing Magazine.

Met Retro Racing Magazine brengen wij onze passie voor fotografie en historische autosport samen. Met onze redactie maken wij 8x per jaar een online magazine dat u via deze website en social media zoals Facebook kunt lezen. Retro Racing Magazine heeft als doelstelling de historische autosport dichter bij het publiek te brengen en te interesseren voor deze prachtige tak van autosport. Niet alleen met raceverslagen en (foto)impressies van evenementen, maar ook met achtergrondverhalen en interviews.

Wij wensen u veel leesplezier en zien u graag terug op het circuit!

Henry Soenarko en Carlo Senten
Initiatiefnemers Retro Racing Magazine[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″ enable_animation=”true” animation=”fade-in-from-left” column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ delay=”2000″]

Carlo Senten

Carlo Senten

Redacteur en fotograaf

Carlo Senten verzorgt met zijn bedrijf Senten-Images al een aantal jaren de fotografie voor magazines, websites en persberichten in de autosport. Ook buiten de autosport is hij met zijn bedrijf actief, waaronder binnen het voetbal voor de Jeugd Academie van Vitesse. Daarnaast verzorgt hij vanuit zijn eigen studio fotoshoots.

De passie voor autosport begon al op jonge leeftijd waar hij met zijn camera met de trein vanuit Arnhem naar Circuit Park Zandvoort trok. In 2008 kreeg hij de kans om namens het YTCC te fotograferen en volgde er vele race-evenementen. Senten-Images verzorgt o.a. de fotografie voor het NK HTGT, YTCC en de Historic Grand Prix Zandvoort.

Ignatius de Bakker

Ignatius de Bakker

Redacteur

Ignatius de Bakker heeft jarenlange ervaring in de communicatiebranche en werkt als accountmanager bij Drukkerij van Deventer in ’s-Gravenzande.

Al vanaf jonge leeftijd is hij gek van auto’s. Zijn favoriete merk is Matra, hij bezat zelf ruim 17 jaar een Djet. Van 1986 tot 2013 schreef hij voor Het Automobiel, vooral over sportieve klassieke auto’s, met een voorkeur voor onbekende merken en types. Werkt graag achter de schermen, spreekt vloeiend Frans, Duits en Engels en weet overal wel informatie te vinden. Is een wandelende encyclopedie op het gebied van autohistorie en deelt zijn kennis graag met onze lezers.

[/vc_column][vc_column width=”1/2″ enable_animation=”true” animation=”fade-in-from-right” delay=”2000″ column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″]
Henry Soenarko

Henry Soenarko

Redacteur en fotograaf

Henry Soenarko werkt als DTP'er/vormgever bij reclame- en communicatieadviesbureau LMP Communicatiestrategie & Creatie in Den Haag.

Was gefascineerd door de zwart/goud-kleurige John Player Special Lotus. Ronnie Peterson was in die tijd zijn idool. In zijn jeugd kroop hij - gewapend met zijn Kodak Hawkeye - onder de hekken van Circuit Zandvoort door en slenterde alsof het de gewoonste zaak van de wereld was door de pitsstraat temidden van de F1-coureurs. Later nam de fotografie serieuzere vormen aan als hij gaat fotograferen voor het SL Racing team bij de Toyota Yaris en de SEAT cup. Kwam in contact met Ignatius de Bakker en is sindsdien fan van de historische autosport.

Jan-Bart Broertjes

Jan-Bart Broertjes

Redacteur

Jan-Bart Broertjes is tekstschrijver en beleidsadviseur. Hij werkt veel voor de overheid, vooral op het gebied van water en duurzame ontwikkeling, maar schrijft liever verhalen over historische auto’s en autosport. Hij maakt wedstrijdverslagen voor het NK HTGT, nieuwsbrieven voor de HARC, is redactielid van het blad Klassiek&Techniek, freelancet voor tijdschriften en websites en schrijft boeken onder de naam Autografie.com.

Vanaf het moment dat hij kon fietsen bezocht Jan-Bart het Zandvoortse circuit. Halverwege de jaren ’80 raakte hij betrokken bij de ontwikkeling van de transponder. Tot 2014 besteedde Jan-Bart al zijn vrije tijd aan de tijdwaarneming op Zandvoort. Tegenwoordig zit hij niet meer in de toren, maar kun je hem vinden in de paddock, of ergens langs de baan om de race te volgen.

[/vc_column][/vc_row]