[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text]

Alweer de laatste editie van Retro Racing Magazine in 2018. In dit nummer doen we weer verslag van een paar mooie evenementen. Tijdens Charade Heroes vierde het prachtig gelegen circuit haar zestigste verjaardag in de aanwezigheid van legendes als Jackie Stewart, Henri Pescarolo, Jacques Laffite, David Piper, Giacomo Agostini en Phil Read.

Bij het Catawiki NK HTGT was het tot het einde spannend. Het was uiteindelijk de kleine Brit Brian Lambert, die tot zijn eigen verbazing tijdens de Saisonfinale op de Nürburgring uitgeroepen werd tot kampioen 2018.

Tijdens de Finaleraces op Zandvoort veel aandacht voor de historische autosport. Het HMR, het HARC NK 82-90 en de YTCC maakten allemaal hun opwachting. Opvallend was de aanwezigheid van laatstgenoemde raceserie, want het was al weer enige tijd geleden dat de YTCC op het circuit in de duinen reed. Bij het HMR werd Roel Mulder overall kampioen wat hem de Jaap Luyendijk trofee opleverde. Pieter Bikker prolongeerde zijn titel bij het NK 82-90.

HVM Racing organiseerde wederom de Dijon Motors Cup. Een bomvol programma met o.a. de bekende raceklasses van de Masters Historic. Opvallende deelnemer was de Nederlander Michiel Smits met zijn prachtige ex-Clay Regazzoni Ralt RT1-68!

Eind oktober was het NK GTTC te gast bij het American Festival op Zolder. Pech in de eerste race voor Van Sprundel; dat betekende dat hij in de tweede race achteraan moest starten. Desondanks wist hij deze winnend af te sluiten en werd hij opnieuw tot kampioen gekroond.

We sloten het jaar af op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, beter bekend als Imola. Het door Peter Auto georganiseerde evenement telde zo’n 225 race-auto’s verdeeld over zeven raceklasses. Vooral de CER, Sixties Endurance en Heritage Touring Cup kenden prachtige startvelden.

Het was weer een mooi jaar. Ons team bezocht 35 historische autosportevenementen op 20 circuits in 10 landen. Een druk jaar dus. Ook dit keer hebben we alle nummers van Retro Racing Magazine gebundeld in een lijvig lees- en vooral kijkboek. Zo kunt u al bladerend nog eens nagenieten van het afgelopen seizoen. In dit magazine kunt u lezen hoe u – met pre-order korting – het jaarboek Historische Autosport 2018 kunt bestellen.

Veel lees- en kijkplezier!
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row] [vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

error: Content is protected!