[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text] Het team van Retro Racing Magazine heeft er weer de nodige kilometers opzitten de afgelopen weken. 6 races in 5 landen!

De Spa Classic – na de Le Mans Classic – het paradepaardje van Peter Auto. Een must voor de liefhebbers van historische autosport. Op zaterdag werd er zelfs van 9:00 ’s ochtends tot 24:00 uur ’s nachts geracet: 15 uur continu!

Op Brands Hatch zagen we de raceseries van de Masters Historic Racing aan de slag. Opvallend was de aanwezige De Tomaso 505/38, het type waarin Piers Courage in 1970 het leven liet. Zandvoorter Rob Petersen kijkt terug op deze zwarte dag in de geschiedenis van de Nederlands autosport.

Op eigen bodem bezochten we de Pinksterraces op Zandvoort (voor de races van de Historische Monoposto’s en de Formule Fords strijdend om de Marcel Albers Trophy) en de HARC Historische Assen Trophy met het NK GTTC, NK 82-90 en MG Triumph Competitions.

Het oudste historische autosport evenement in Europa is de Grand Prix de l’Age d’Or (eveneens georganiseerd door Peter Auto). Dit jaar werd al weer de 53e editie georganiseerd. We zagen onder andere de “comeback” van de Howmet TX. Reden voor Ig de Bakker om in de geschiedenis van deze bijzondere race-auto met turbinemotor te duiken.

En tot slot konden wij natuurlijk niet op het verjaardagsfeestje van de Nürburgring ontbreken.

Veel lees- en kijkplezier!
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

error: Content is protected!