[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text] Het YTCC bleek dé smaakmaker van de Jim Clark Revival op de Hockenheimring. Dit keer met twee startvelden vanwege het grote aantal inschrijvingen. Het UPS4ALL veld omvatte de op papier wat minder snelle deelnemers, met een grote variatie aan auto’s. Van een Trabant via snelle Escorts, een Mercedes 190, een luidruchtige Mazda RX3, een fraaie BMW 1800 en Saab 99 tot sportwagens als de Datsun 240Z, Alpine A310, Toyota Supra en Porsches 944 en 964. Het Autopassion veld kende veel buitenlandse deelnemers met prachtige auto’s. Maar liefst 6 BMW M1’s, de unieke Zakspeed Turbo Capri, een Porsche 935 K3, een De Tomaso Pantera, diverse Porsches RSR, een oer-Britse TVR Tuscan en een contingent echte musclecars uit Zwitserland, waaronder een Pontiac TransAm, Boss Mustang en een Dodge Challenger. Maar ook de Nederlanders schreven zich in met fraai materiaal, waaronder een Ferrari 308GTB, een March-BMW M1, een Alpine A310 Groep 4, een Ford GT40 en verschillende Porsches 964.

Retro Racing Magazine was – in de persoon van Rob Petersen – aanwezig bij de kick-off van het Formula Vintage op Silverstone. Hij kwam enthousiast terug, dus die gaan we zeker volgen.

Alle drie de Nederlandse kampioenschappen (NK HTGT, NK GTTC en NK82-90) waren aanwezig bij de Historic Zandvoort Trophy; aangevuld met de MG Triumph Competitions. Mooie startvelden, mooie races en mooi weer… wat wil een mens nog meer?

De Historische Monoposto’s reisden af naar Oschersleben voor de Preis de Stadt Magdeburg. Hun eerste evenement van 2017. Wie kan de kampioen van 2016, Kees van der Wouden, onttronen? In Oschersleben liepen we ook YTCC coureur Albert Westerhuis tegen het lijf. Wij maakten van de gelegenheid gebruik om een interview met hem te houden over zijn keuze om met een Trabant te gaan racen.

We eindigen dit magazine met een interessant artikel over de geschiedenis van de Spaanse GP en meer in het bijzonder van het Circuit van Montjuïc. Mattijs Diepraam en Carlo Senten onderzochten of een stratenrace in Barcelona hedentendage nog mogelijk zou zijn.

Veel lees- en kijkplezier!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

error: Content is protected!