[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text] Geen komkommertijd voor de redactie van Retro Racing Magazine. We hebben weer een aantal mooie historische autosport evenementen bezocht. Allereerst de Spa Summer Classic waar we onder andere de Young­timers, het NK HTGT, het NK GTTC en het HARC NK82-90 aan het werk zagen. Daar hadden we ook een gesprek met de racende Belgische familie Devis: vader Marc en zijn zonen Regis en Mathias.

Daarnaast waren we op Monza voor de Monza Historic van Peter Auto. Er zijn maar weinig circuits waar je op en naast de baan nog de sfeer van vroeger kan inademen. De perfecte ambiance voor een historisch autosport evenement. Met succes voor vader en zoon Hart in de Sixties’ Endurance race.

En we bezochten het Louwman Museum. Het klinkt misschien chauvinistisch, maar dit is echt het mooiste automuseum ter wereld. Aanleiding was de tijdelijke expositie met als thema McLaren die tot en met 27 augustus is te zien. Een paar hoogtepunten: de McLaren MP4-5B waarmee Ayrton Senna in 1990 wereldkampioen werd, de legendarische 1996 McLaren BMW F1 GTR Le Mans van Marc Duez, Jacques Lafitte en Steve Soper, en de McLaren M8F Can-Am winnaar van Peter Revson uit 1971. Wij spraken uitgebreid met Ronald Kooyman, directeur van het Louwman Museum, over deze expositie maar ook over de huidige collectie en de toekomst.

Organisator HVM Racing zal ongetwijfeld gehoopt hebben op een andere start van de eerste Grand Prix Historique de France. De regen kwam met bakken uit de lucht. Jammer, want ze hadden een mooi programma – met voornamelijk monopostos – in elkaar gezet. De bedoeling is om het evenement eens in de twee jaar te organiseren; in de jaren dat er geen Le Mans Classic plaatsvindt.

Voor het British Race Festival was Circuit Zandvoort even omgebouwd tot een stukje Brits grondgebied. De Dutch Vintage Sports Car Club was aanwezig met een aantal prachtige Pre-wars. Een twintigtal Big Healeys streed om de Donald Healey Memorial Trophy.

Historische Monoposto Racing reisde voor hun derde raceweekend af naar Spa-Francorchamps voor de ADAC Youngtimer Trophy. Naast hun “vaste” rijders, was het veld aangevuld met een elf-tal Britse coureurs met hun FF2000s. In totaal kwamen een kleine 50 monopostos op de baan. Een mooi gezicht.

Tot slot heeft Rob Petersen weer een bijzondere foto uit zijn immense archief over Circuit Zandvoort gevist.

Veel lees- en kijkplezier!
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

error: Content is protected!